Okurken Kendini Geliştirmenin Faydaları

Okurken Kendini Geliştirmenin Faydaları

Gelişmeleri hemen fark etmesek de sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz. Kişisel büyüme ve gelişme, kuşkusuz ki okul döneminde oldukça önemlidir.

Kendinizi geliştirme; kariyerinizde, eğitiminizde, kişisel yaşamınızda veya tüm bu alanlarda devam eden bir kişisel gelişim sürecidir. Kendiniz için hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için planlar yapmak ve sertifika programlarına katılmak da bu sürecin bir parçasıdır.

İşte okurken kendinizi geliştirmenin önemi ve izlemeniz gereken adımlar...

Kendini Geliştirme Nedir?

Kişisel gelişim, tam potansiyelimizi kullanmak için kendimizi anlama ve geliştirmenin sürekli sürecidir. Burada hatırlanması gereken kelime 'sürekli' çünkü kişisel gelişim asla gerçekten durmaz, özellikle okul gibi sürekli değişen bir çevredeki insanlar için.

Sürekli devam eden “kendini geliştirme” sürecini; üniversite onaylı eğitim seminerleri ve sertifikalar ile farklı bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Başarılı Bir Çalışma İçin Kişisel Gelişimin Önemi

Kişisel gelişim için en belirgin ihtiyaç, hem başkalarıyla hem de kendinizle olan ilişkileri geliştirme şeklinde kendini gösterir. Bu da sizin okula ve eğitiminize odaklanma becerinizi etkiler.

Hayat ilerledikçe, çeşitli koşullarla, değişen ortamlarla ve bunlara uyum sağlamanızı gerektiren yeni rollerle yüzleşmeniz gerekir. Kendinizi geliştirmek ve bunun için değerli seminer ve kurslara katılmak; sürekli değişim ve zorluklarla gelen baskılarla başa çıkmanıza yardımcı olacak, böylece hayatınızın tüm alanlarında mükemmel olmak için iyi bir donanıma sahip olacaksınız.

Kendinizi Geliştirmek İçin 4 Neden

1 – Sizi Konfor Alanınızdan Çıkmaya Zorlar

İşinizde sevmediğiniz veya iyi olmadığınız alanlar varsa, bunlar kişisel gelişim planının geliştirmenize yardımcı olabileceği zayıf yönlerdir. Bu alanlarla yüzleşmek ve onları geliştirmek, sizi konfor alanınızdan çıkarmaya yardımcı olabilir. Belirli bir alanla ilgili kurs ve seminerlere katılmak, büyümeyi deneyimlemenizi ve becerilerinizi geliştirmenizi sağlar.

2 – Güçlerinizi Geliştirir

Kişisel gelişim planı, yalnızca zayıf yönlerinizi geliştirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda güçlü yönlerinizi geliştirmenize de yardımcı olabilir. Yetiştirmeye ve güçlü yönlerinizi daha fazla kullanmaya odaklanmak için zaman ayırarak, bir şeyde iyi olmaktan mükemmel olmaya geçersiniz. Halihazırda iyi olduğunuz becerileri, kurs ve seminerlerle geliştirerek potansiyelinize ulaşabilir ve büyük bir büyüme elde edebilirsiniz.

3 – Güveninizi Artırır

Becerilerinizi geliştirmeye karar vermek, kendinizi daha güvende hissetmeye bir adım daha yaklaştırır. Belirli bir hedefe ulaştığınızda, başka bir beceri kazandığınızda veya hayatınızın belirli bir alanını geliştirdiğinizde, doğal olarak kendiniz hakkında iyi hissedersiniz. Hayatınızın güvenmediğiniz alanlarında ne kadar gelişmeye devam ederseniz, kendinize olan güveninizi o kadar artırabilirsiniz.

4 – Kendi Bilincinizi Geliştirir

Kişisel gelişim, öz farkındalıkla yakından bağlantılıdır. Size hayatınızın iyileştirilmesi gereken alanlarına dürüst bir şekilde bakma fırsatı verir. Bu süreç boyunca, gerçekte kim olduğunuzu, gerçek değerlerinizin ne olduğunu ve hayatta nereye gitmek istediğinizi öğrenirsiniz. Bu süreçten geçtikten sonra, öz farkındalığınızı geliştirecek ve tatmini deneyimleyeceksiniz.

Kendinizi Geliştirme Yolculuğuna Başlarken Aşağıdaki Adımları İzleyin:

· Yaşamınızın her alanında ulaşmak istediğiniz hedefleri belirleyin.

· Bu hedeflere ulaşabilmeniz için iyileştirilmesi gereken zayıf yönleri arayın.

· Zayıf yönleri geliştirmek için farklı fırsatları belirleyin

· Zayıf yönleri iyileştirmek için eylem planınızı oluşturun

· Güçlü yönlerinizi beslemek için zaman ayırın

· Tüm bunları geliştirebileceğiniz üniversite onaylı bir eğitim sertifikası programına katılın

· Gelişiminizin sonuçlarını kaydedin

· Sonuçlarınızı hedeflerinize göre değerlendirin



Yorumlar

Blog Yazısına Yorum Yapmanız İçin Giriş Yapmalısınız!